10 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Serie A: Μεγάλο παιχνίδι στο Μιλάνο

Συνεχίζεται η 35η αγωνιστική στη Serie A, όπου αναμένουμε ένα χορταστικό ματς στο Μιλάνο ανάμεσα στη Milan και την Juventus, που θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Μάχη θα έχουμε όμως και στην ουρά του πρωταθλήματος όπου η Torino με την Bologna παλεύουν σε ένα παιχνίδια χωρίς αύριο.

Atalanta - Genoa

Ένα ματς το οποίο έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον μιας και οι φιλοξενούμενοι έχουν ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης στην προσπάθεια τους για έξοδο στο Champions League. Αντίθετα η Atalanta έχει δει τη σεζόν να τελειώνει πλέον καθώς ούτε για έξοδο στην Ευρώπη πηγαίνει αλλά παραμένει και ασφαλής από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ferreira Pinto και ο Ferdinando Coppola παραμένουν τραυματίες για τους γηπεδούχους ενώ οι Gianpaolo Bellini και Cristiano Doni είναι τιμωρημένοι. Στον αντίποδα, θύματα του Γενοβέζικου ντέρμπι έχουν πέσει οι Matteo Ferrari και Thiago Motta καθώς αποβλήθηκαν και είναι τιμωρημένοι. Τέλος, ο τερματοφύλακας Alessio Scarpi είναι ακόμα τραυματίας.


Cagliari - Roma

Η Roma ταξιδεύει στη Σαρδηνία με σκοπό να προστατεύσει την θέση της, θέση που οδηγεί στο επόμενο κύπελλο UEFA. Η Cagliari, μία από τις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό στη αρχή της σεζόν, διέψευσε τους πάντες, καθώς σώθηκε μάλλον άνετα και ίσως αν ήταν και λίγο τυχερή θα μπορούσε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την έξοδο της στο κύπελλο UEFA. Μία ήττα εδώ για την Cagliari πάντως τερματίζει μια και καλή τις όποιες μικρές ελπίδες έχει για Ευρωπαϊκή έξοδο. Οι Andrea Cossu, Mikhail Sivakov και Cristiano Lupatelli είναι τραυματίες για τους γηπεδούχους. Οι Cicinho, Alberto Aquilani, Juan και Vincenzo Montella παραμένουν τραυματίες για τη Roma, ενώ ο John Arne Riise είναι τιμωρημένος.


Catania - Fiorentina

Οι φιλοξενούμενοι κάθε χρόνο πήγαιναν όλο και καλύτερα, αλλά στη φετινή σεζόν έμειναν στάσιμοι. Παρόλο αυτά, η ομάδα της Fiorentina κατάφερε να φτάσει στην προνομιούχα τέταρτη θέση και θα προσπαθήσει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα της Catania θα κατέβει με όπλο της την περηφάνια. Αν κι έχει σωθεί θέλει τη νίκη μιας από το 2006 που επέστρεψε στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας, δεν έχει κερδίσει ποτέ την Fiorentina, μάλιστα έχει σκοράρει μόλις μία φορά στις πέντε αναμετρήσεις. Η Catania δεν θα έχει στη διάθεση της το νεαρό ταλαντούχο επιθετικό Takayuki Morimoto λόγω τιμωρίας, αλλά και τους Pablo Ledesma και Alessandro Potenza λόγω τραυματισμού. Η Fiorentina παραμένει χωρίς τον Adrian Mutu, αλλά και χωρίς τους Sergio Almiron, Mario Alberto Santana και Franco Semioli.


Chievo - Inter

Το πιο σκληρό τεστ από τα υπόλοιπα της ματς θα έχει η Inter απέναντι στην «φόνισσα» των γιγάντων Chievo. Οι γηπεδούχοι στη μάχη που δίνουν για τη παραμονή έχουν καταφέρει να αναγκάσουν την Juventus σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Τορίνο και να συντρίψουν τη Lazio με 3-0 στην Ρώμη. Η ομάδα συνέχισε και κατάφερε για άλλη μια φορά στην Ρώμη, αυτή τη φορά απέναντι στη Roma, να φέρει θετικό αποτέλεσμα: 0 - 0. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Giampiero Pinzi και Antonio Langella λόγω τιμωρίας. Τέλος, οι Stephen Makinwa, Fabio Moro, Francesco Scardina, Kerlon και Giuseppe Colucci είναι τραυματίες.


Με μια νίκη εδώ οι πρωταθλητές σιγουρεύουν κατά μεγάλο ποσοστό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα, όμως, του Mourinho θα πρέπει να το καταφέρει αυτό χωρίς τη βοήθεια του Ibrahimovic, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Λόγω της απουσίας του, ο Mourinho αναμένεται να κατεβάσει ένα 4-3-2-1 σύστημα με τους Luis Figo και Dejan Stankovic να βρίσκονται πίσω από τον Mario Balotelli. Οι Maicon, Obinna, Rivas και Bolzoni επίσης θα απέχουν λόγω τραυματισμού.


Lecce - Napoli

Μεγάλο κίνητρο για τη νίκη θα έχουν οι παίκτες της Lecce, και μπαίνουν στο κρίσιμο αυτό ματς με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα τελευταία καλά αποτελέσματα. Η μάχη για τη σωτηρία θα είναι μεγάλη αλλά τουλάχιστον βρίσκονται μόλις 2 βαθμούς μακριά από την 17η θέση. Η Lecce δεν θα έχει στη διάθεση της τους Daniele Cacia, Antunes, Angelo και N'Diaye Papa Waigo λόγω τραυματισμού. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να είναι βασικός και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δίπλα στον Simone Tiribocchi.

Από την άλλη πλευρά η Napoli ξεκίνησε την σεζόν καταπληκτικά αλλά γύρω στο μέσο της χρονιάς οι παίκτες της ομάδας παρουσιάστηκαν κάτω των προσδοκιών. Η έλευση του Roberto Donadoni δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά τουλάχιστον η θέση τους στην βαθμολογία δεν εγκυμονεί κινδύνους όσο αφορά τον υποβιβασμό. Ο Donadoni ήταν έξαλλος με τους παίκτες του μετά τη νέα ήττα από την Siena και αυτή τη φορά τουα τα έψαλλε. Επίσης υπάρχει σοβαρό θέμα στην ομάδα με τον Marcelo Zalayeta, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης και θεωρήθηκε αδικαιολογήτως απών. Είναι απίθανο για τον Ουρουγουανό να αρχίσει στο ματς με την Lecce, άρα ο Denis λογικά θα συνθέσει μαζί με τον Βραζιλιάνο Inacio Pia ή τον Αργεντινό Jesus Datolo το επιθετικό δίδυμο. Ο Ezequiel Lavezzi παραμένει ακόμα εκτός όπως και οι Walter Gargano, Christian Maggio, Gennaro Iezzo και Leandro Rinaudo.


Milan - Juventus

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Μιλάνο, όπου θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

«Δεν μπορούμε χωρίς τον Kaka» ομολόγησε ο προπονητής της Milan, Carlo Ancelotti αφού μετά την επιστροφή του Βραζιλιάνου είδε την ομάδα του να κερδίζει επτά ματς στα οκτώ τελευταία. Ο Βραζιλιάνος έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία ματς ενώ είχε συμμετοχή και σε άλλα. Ο παίκτης όμως ο οποίος είναι σε δαιμονιώδη φόρμα είναι ο πρώην επιθετικός της Juvetus, Pippo Inzaghi, ο οποίος έχει σημειώσει 11 γκολ στα τελευταία 8 ματς.

Η μεγάλη κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου έχει δύο σοβαρά προβλήματα να ξεπεράσει: την μη συμμετοχή των Pavel Nedved και Olof Mellberg λόγω καρτών. Ο Ranieri ελπίζει πως θα δει τους Nicola Legrottaglie και Giorgio Chiellini να ξεπερνούν τα προβλήματα τους και να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Ιταλός τεχνικός πάντως, φαίνεται πως έχει χάσει το έλεγχο της ομάδας και αναμένεται ν' αποχωρήσει το καλοκαίρι. Οι οπαδοί της κυρίας τον αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία ενώ φήμες αναφέρουν πως πρωταγωνίστησε και σε ένα αρνητικό επεισόδιο με τον Mauro Camoranesi στο ημίχρονο του ματς με την Lecce. Φήμες επίσης υπάρχουν και για φυγή μετά το καλοκαίρι του Gianluigi Buffon τον οποίο καλοβλέπει η Milan.

Και οι δύο ομάδες έχουν βασανιστεί φέτος από τραυματισμούς και η λίστα ακόμα περιλαμβάνει τους Gennaro Gattuso, Marco Borriello, Alessandro Nesta, Kakha Kaladze, Christian Abbiati και Luca Antonini για τους γηπεδούχους, και τους Momo Sissoko, Hasan Salihamidzic, Albin Ekdal, Dario Knezevic, Claudio Marchisio και Zdenek Grygera για τους φιλοξενούμενους.


Siena - Palermo

Με διαφορετική ψυχολογία μπαίνουν στο ματς η Siena και η Palermo - καθώς οι μεν γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι, αλλά το αντίθετο ισχύει για τους φιλοξενούμενους. Μετά τη νίκη επί της Napoli τη προηγούμενη αγωνιστική, οι γηπεδούχοι δεν ανησυχούν πια για τη σωτηρία τους μιας και βρίσκονται 11 βαθμούς πάνω από τη επικίνδυνη ζώνη. Με τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, κατάφεραν να σωθούν και έτσι μπορούν να απολαύσουν χωρίς άγχος τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι Gianluca Curci, Massimo Maccarone και Juan Zuniga είναι αμφίβολοι για τη Siena και ίσως ο Giampaolo δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα.

Η Palermo, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, επιθυμεί τη νίκη ώστε να έχει ελπίδες για έξοδο στο επόμενο κύπελλο UEFA. Ο Ballardini δεν θα κάτσει στο πάγκο της ομάδας μιας και είναι τιμωρημένος. Απών θα είναι ο Mark Bresciano λόγω τραυματισμού. Αντίθετα στην ενδεκάδα αναμένουμε να δούμε τους Fabio Liverani και Antonio Nocerino.


Torino - Bologna

Ο θάνατος σου, η ζωή μου σιγοψιθυρίζουν η μία ομάδα στην άλλη, καθώς και οι δύο βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και θα μπουν στο ματς με κανένα άλλο στόχο από τη νίκη.

Η Torino είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από την αντίπαλο της αλλά εκτός από αυτή την απασχολεί και η πίεση που θα δεχτεί και από τις Lecce και Reggina που επίσης παλεύουν για τη σωτηρία τους. Ο προπονητής Giancarlo Camolese πιστεύει πως οι παίκτες του θα πρέπει να δουν το ματς με τη Bologna πολύ σοβαρά. «Βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από ότι βρίσκονται οι αντίπαλοι μας, και θα παλέψουμε ώστε να την διατηρήσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά και μυαλό» δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ο Ιταλός τεχνικός.

Η Bologna ηττήθηκε από τη Reggina τη περασμένη εβδομάδα και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεπεράσει τη σημερινή της αντίπαλο. «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Η σωτηρία δεν θα είναι εύκολη αλλά ελπίζω για το καλύτερο στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε» ομολόγησε ο Giuseppe Papadopulo. Η γηπεδούχος ομάδα δεν θα έχει στη διάθεση της τον τερματοφύλακα Matteo Sereni, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς και τον Angelo Ogbonna. Ο Roberto Stellone το πιθανότερο είναι να προλάβει το ματς, και ίσως δούμε και τον Aimo Diana να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο Papadopulo δεν θα έχει στη διάθεση του τον Nicola Mingazzini και τον Massimo Mutarelli λόγω τιμωρίας. Επίσης ο Gabi Mudingayi υποφέρει από ίωση και ίσως να μην προλάβει τον αγώνα.


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: