10 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Premier League: Επιστροφή στην κορυφή

Η Liverpool έκανε το καθήκον της χτες, κερδίζοντας τη West Ham και ανέβηκε στην πρώτη θέση, έστω και προσωρινά, ενώ οι αποκλεισμένες από το Champions League, Arsenal και Chelsea αναμετρώνται στο Emirates.

Manchester United-Manchester City

H United προκρίθηκε δίκαια στον τελικό του Champions League και συνεχίζει να προηγείται στη μάχη για το πρωτάθλημα, καθώς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τη Liverpool, εκτός από το σημερινό και αν δεν χάσει θα περάσει και πάλι πρώτη, αφού μετά τη χτεσινή τους νίκη, οι «Κόκκινοι» είναι στην κορυφή χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ο Wes Βrown υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του και δεν θα αγωνιστεί φέτος, ενώ ο αρχηγός Neville επιστρέφει στην αποστολή, μετά από απουσία ενός μήνα.

H City διεκδικεί την έβδομη θέση, που οδηγεί στο Europa League, και μετά τη νίκη επί της Blackburn έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει. Ο Wright-Phillips παραμένει αμφίβολος, μετά από απουσία πέντε αγώνων, ενώ οι Zabaleta και Benjani είναι διαθέσιμοι στις προπονήσεις, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους.


Arsenal-Chelsea

Η Arsenal αποκλείστηκε από τη Man Utd, αλλά δεν το... έκανε και θέμα, όπως η σημερινή της αντίπαλος. Στην Premier League συνεχίζει να παίζει χωρίς να στοχεύει σε κάτι, εκτός ίσως από τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες για κατάληψης της τρίτης θέσης. Αμφίβολος είναι ο Arshavin, που είναι άρρωστος, ενώ τα νεότερα νέα για τον Clichy λένε ότι ο Γάλλος αμυντικός δεν θ' αγωνιστεί άλλο τη φετινή σεζόν, όπως και οι Eduardo και Gallas.

H Chelsea αποκλείστηκε μέσα σε φασαρία από την Barcelona, με τον Drogba να προπηλακίζει τον διαιτητή μετά το τέλος του Αγώνα, πολύ περισσότερο απ΄ όσο θα θεωρούνταν δικαιολογημένο. Οι «Μπλε» έχουν ακόμα τον στόχο του FA Cup, καθώς θ' αντιμετωπίσουν την Everton στον τελικό. Η τρίτη θέση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, αλλά όχι μαθηματικά και αν χάσει σήμερα, η Arsenal θα μειώσει στους τρεις βαθμούς. Αμφίβολος είναι ο Didier Drogba, που τραυματίστηκε την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: