5 Απριλίου 2009

Στοίχημα Β' Εθνική: Σφραγίζουν την άνοδο ΠΑΣ και Ατρόμητος

Την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ αναμένεται να επικυρώσουν Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα, μετά και την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική. Σούπερ ματς στην Κέρκυρα.

Ένα βήμα από την οριστικοποίηση της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία βρίσκονται Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα. Αμφότεροι έχουν από 61 βαθμούς και μοιράζονται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τη στιγμή που η τρίτη Καβάλα έχει 54 και η Κέρκυρα με τον Ιωνικό, που είναι στην τέταρτη θέση, έχουν από 45. Πράγμα που σημαίνει πως μια νίκη κόντρα σε Διαγόρα Ρόδου και Καλαμάτα, αντίστοιχα, θα σημάνει και τον προβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» φιλοξενείται από την Καλαμάτα. Το κλίμα στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών είναι κάτι παραπάνω από εορταστικό, αφενός γιατί η ομάδα είναι κοντά στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, αφετέρου γιατί ο Γκιγιέρμο Ογιος συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση του Γιώργου Χρηστοβασίλη και αναμένεται να οδηγήσει τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λιγκ. Από το ματς στην Πελοπόννησο θα απουσιάσει σίγουρα ο Κάστρο, που αποβλήθηκε στη νίκη 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα. Οσο για τους γηπεδούχους, δίνουν το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας. Την προηγούμενη εβδομάδα η επικράτηση επί της Καλλιθέας ήρθε σχετικά εύκολα (2-0) και ήταν ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για την παραμονή της στη Β' Εθνική, καθώς απέκτησε πλέον απόσταση πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Γρηγορόπουλος, πέρασε από την προπόνηση και για να συγχαρεί τους παίκτες για τη νίκη επί της Καλλιθέας, αλλά και για να τους τονώσει το ηθικό ενόψει της συνέχειας. Ο προπονητής Γιώργος Μπένης είδε με ευχαρίστηση τους Δέδε, Τσουλάκο και Μανιάτη να βγάζουν χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για τον Ανδρουτσή που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά και τους Ψυχογιόπουλο, Ηλιόπουλο που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Αυτός που θα απουσιάσει σίγουρα είναι ο τιμωρημένος Τάσιτς.

Οσον αφορά στους Περιστεριώτες - που έχασαν την ευκαιρία να βρίσκονται ήδη στα μεγάλα σαλόνια, καθώς έμειναν στο 2-2 με την Κέρκυρα - θα έχουν δύσκολο έργο στη Ρόδο, κόντρα στον τοπικό Διαγόρα. Πάντως, η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς έχει αρχίσει ήδη τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ, καθώς η διοίκηση τα βρήκε σε όλα με τον διεθνή Πολωνό αμυντικό Μάρτσιν Μπαζίνσκι! Ο 32χρονος, που έχει 35 συμμετοχές κι ένα γκολ στο ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του, αγωνίζεται από το 2000 στη Βίσλα Κρακοβίας και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο δεξιό άκρο της. Ο Σέρβος τεχνικός αντιμετωπίζει, πάντως, αρκετά προβλήματα για την αναμέτρηση στη Ρόδο, καθώς εκτός από τους τιμωρημένους Νεμπεγλέρα και Μασάρα (συμπλήρωσαν κάρτες), θα απουσιάσουν σίγουρα και οι τραυματίες Ιωάννου και Περόνε. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την φετινή τους πορεία στη Β' Εθνική, όντας μάλιστα νεοφώτιστοι στην κατηγορία. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη απέδωσε κάτι παραπάνω από καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Την προηγούμενη αγωνιστική μπορεί να προηγήθηκε, αλλά τελικά ηττήθηκε 2-1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά αυτό δεν λέει και κάτι. Αλλωστε, μέσα στη Ρόδο είναι η δύναμη της ομάδας. Στα αγωνιστικά, Ρούσεφ και Τριανταφύλλου επέστρεψαν μεν στις προπονήσεις, ωστόσο η συμμετοχής τους είναι αμφίβολη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Κέρκυρα και Ιωνικός θα... βγάλουν τα μάτια τους στο ΕΑΚ ελπίζοντας σε γκέλα της Καβάλας μήπως και προλάβουν το τελευταίο εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ, ο αδιάφορος ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τη Βέροια που θέλει ακόμα κάποιους βαθμούς για να σωθεί, ο Αγροτικός Αστέρας ταξιδεύει στην Καστοριά με μοναδικό στόχο το «τρίποντο»-σωτηρία απέναντι στους υποβιβασμένους «Γουναράδες», ακόμα ένα βήμα προς την παραμονή του θέλει να κάνει ο Εθνικός Αστέρας που περιμένει στην Καισαριανή τον αδιάφορο Πιερικό, ενώ μεγάλο ματς με φόντο την αποφυγή του υποβιβασμού θα γίνει στην Καλαμαριά, με τον Απόλλωνα να φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα Κυριακής και Δευτέρας της 29ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:

ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Βέροια 05/04 16:00
Κέρκυρα - Ιωνικός 05/04 16:00
Διαγόρας Ρόδου - Ατρόμητος 05/04 16:00
Καστοριά - Αγροτικός Αστέρας 05/04 16:00
Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 05/04 16:00
Απόλλων Καλαμαριάς - Αναγέννηση Καρδίτσας 05/04 16:00
Καλαμάτα - ΠΑΣ Γιάννινα 05/04 16:00
Ηλυσιακός - Εθνικός Πειραιώς 06/04 18:00


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: