25 Νοεμβρίου 2008

Bet News: Τσάμπιονς Ληγκ

Από το www.exsports.gr

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΛΥΩΝ
Τις λιγοστές ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του Champions League παίζει η Φιορεντίνα κόντρα στη Λυών. Θέλει δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς και απώλειες από Μπάγερν και Λυών για να κλέψει ένα εισιτήριο. Εκτός μάχης τέθηκε ο συχνά βασικός μέσος Ντοναντέλ, απέχει πάντα ο δεξιός μπακ-χαφ Γιόργκενσεν, ενώ είναι στην αποστολή ο Δανός στόπερ Κρόλντρουπ και ο πιτσιρικάς μεσοεπιθετικός Γιόβετιτς, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών.
Στην αντίπερα όχθη, το πρώτο πράγμα που θέλει η Λυών είναι να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στους 16. Ακόμη και η ισοπαλία αρκεί για να πετύχει το στόχο της. Η εμφάνισή της το Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι ήταν μέτρια και το 1-0 με το οποίο έχασε λογικό. Η ήττα πάντως πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού προέκυψε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός (χιαστοί) του καλού μπακ Αντονί Ρεβεγέρ, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Επανέρχεται όμως ο αριστερός μπακ Γκρόσο και δίνει λύση στην Πυέλ που αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα στην άμυνα από την αρχή της σεζόν.



ΖΕΝΙΤ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Η Ζενίτ κατάφερε έστω και την τελευταία αγωνιστική της ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ να κερδίσει με 3-1 τη Σπαρτάκ στη Μόσχα και να πάρει την 5η θέση και την έξοδο στο επόμενο ΟΥΕΦΑ. Τραυματίας είναι ο αναπληρωματικός χαφ Ραντίμοφ που δεν επηρεάζει όπως και ο επίσης αναπληρωματικός Κορεάτης Λι Χο. Πιο σημαντική είναι η απουσία του ντεφορμέ τιμωρημένου Γάλλου σέντερ μπακ Πουγκρενιέ, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από τον Βέλγο Λόμπερτς που επέστρεψε από μακροχρόνιο τραυματισμό και ικανοποίησε ως βασικός το Σάββατο με τη Σπαρτάκ. Τέλος η διοίκηση ζήτησε θερμά από τους οπαδούς της να είναι πολύ προσεκτικοί τόσο για τη μη εκτόξευση φωτοβολίδων όσο και να μην ακουστούν και πάλι ρατσιστικά συνθήματα όπως στο παρελθόν.
Στην Γιουβέντους, ο Πορτογάλος μέσος Τιάγκο τέθηκε νοκ-άουτ, ενώ απέχουν καιρό οι Μπουφόν, Τρεζεγκέ, Κνέζεβιτς, Πόουλσεν, Σαλιχάμιτζιτς, Τζανέτι και Ζεμπινά.



ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Αναταραχή στους «κανονιέρηδες». Τα λόγια του Γκαλάς που χαρακτήρισε ουσιαστικά «κότες» τους συμπαίκτες του, έφεραν την αποπομπή του από την ομάδα, του αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ έμεινε κι εκτός από το παιχνίδι στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Με το κλίμα που επικρατούσε ήρθε και η κακή εμφάνιση, που έφερε και τη βαριά ήττα από τη Σίτι με 3-0. Πάντως, και χωρίς να σκεφτεί τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ο Βενγκέρ έχρισε πλέον επίσημο αρχηγό τον Σεσκ Φάμπρεγας. Εκτός μένουν σίγουρα οι Γουόλκοτ, Εμπουε, Τουρέ, μακροχρόνια λείπουν οι Ροζίτσκι και Εντουάρντο. Από κει και πέρα τα νέα προβλήματα αφορούν τον Νασρί και τον Ντιαμπί, με τους δύο χαφ να μένουν εκτός από το σημερινό παιχνίδι. Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται ο Γκαλάς, επιστρέφει και ο Φάμπρεγας, που ήταν τιμωρημένος για το πρωτάθλημα. Αμφίβολος είναι ο Αντεμπαγιόρ, που έχασε το ματς του Σαββάτου, όπως και ο Μπακαρί Σανιά.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.
Από την πρώτη της ήττα στην Πριμέρα Ντιβισιόν προέρχεται η Βιγιαρεάλ του Μανουέλ Πελεγκρίνι, εμφατική μάλιστα και εντός έδρας, όπου διατηρούσε αήττητο σχεδόν ενός χρόνου. Το σαββατιάτικο 0-3 από τη Βαγιαδολίδ πάντως δεν είναι και τόσο έκπληξη, υπό την έννοια ότι εδώ και καιρό το «κίτρινο υποβρύχιο» έμπαζε στα μετόπισθεν. Ο πρώτος σκόρερ Γιορέντε και ο βασικός στόπερ Γκοντίν, απουσίες που κόστισαν το Σάββατο, λείπουν για δεύτερο σερί ματς, ενώ μακροχρόνια τραυματίας είναι ο Νιχάτ. Νέο πρόσωπο στην αποστολή, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, ο Εντμίλσον, που ακόμα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Οσον αφορά την Μάντσεστερ Γ., ουσιαστικά έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως στο παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ θα παίξει την κορυφή του ομίλου. Μεγάλο δίλημμα για τον Φέργκιουσον εάν θα συμπεριλάβει στην ενδεκάδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποκόμισε ένα μικροπρόβλημα απέναντι στη Βίλα, ενώ χρειάζεται και χρόνο ξεκούρασης (δεν έχει χάσει ματς από τη στιγμή που επέστρεψε από τραυματισμό), με τον Σκωτσέζο να κρατά κρυφά τα χαρτιά του στη συνέντευξη Τύπου και να μην ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: